Duitse vandaal Rijksmuseum door rechter vrijgesproken

October 9, 2013 – 07:29

Duitse vandaal Rijksmuseum door rechter vrijgesproken

xxxxxx

De 22-jarige Duitse toerist die in juli werd aangehouden op verdenking van het vernielen van een zeventiende eeuws rustbed in het Rijksmuseum, is vrijgesproken.

Het is niet bewezen dat de schade aan het waardevolle museumstuk is veroorzaakt door toedoen van de jongen, oordeelt de Amsterdamse rechtbank dinsdag. De jongen ging bij zijn bezoek aan het museum ‘voor de grap’ op het bed liggen.

Geldboete

xxxxxxx

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden een geldboete van 1.250 euro geëist, omdat volgens de officier van justitie een ‘duidelijk signaal moest worden afgegeven’ dat dergelijk gedrag ‘onaangepast en onacceptabel was’.

Hij was opzettelijk heel voorzichtig te werk gegaan, zo zegt de jongen. ‘Ik deed nog speciaal mijn slippers uit, voordat ik ging liggen.

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

De jongen, die in de buurt van het Rijksmuseum stond, is na die constatering aangehouden. Twee dagen zat hij vast in een Nederlandse cel, om vervolgens terug te mogen keren naar zijn thuisland.

lees hele artikel: Elsevier.nl – Duitse vandaal Rijksmuseum door rechter vrijgesproken.

1. One Response to “Duitse vandaal Rijksmuseum door rechter vrijgesproken”

2. “Bedvandaal’… vraag blijft hoe dat idiote besluit om aangifte te doen tot stand is gekomen. Twee dagen cel als of we hier te maken hebben met een crimineel. Rijksmuseum heeft zijn hand overspeeld en is feitelijk gecorrigeerd door de rechters.

By Ton Cremers on Oct 9, 2013

Sorry, comments for this entry are closed at this time.